Kabinet Zaeva: Nije tačno da je plan premijera da odugovlači sa ostavkom do decembra

Iz kabineta Zaeva su rekli da su u toku konsultacije "u okvuru kojih organi partije i koalicioni partneri, sa potpunom podrškom premijeru Zaevu, rade na rješenjima i odlukama kojima će se parlametarna većina održati stabilnom kako bi se obezbijedila vlada koja održava reformski i progresivni kurs zemlje"

4960 pregleda 0 komentar(a)
Zaev, Foto: Reuters
Zaev, Foto: Reuters

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev nema namjeru da odugovlači sa ostavkom do decembra, rekli su danas u njegovom kabinetu.

Kako je prenijela državna agencija MIA, u kabinetu premijera Sjeverne Makedonije su da nisu tačne informacije da je plan Zaeva da odugovlači sa ostavkom do decembra.

"Nije tačno da je plan premijera da odugovlači sa ostavkom do decembra. Ostavka je jasan čin preuzimanja odgovornosti", rečeno je u kabinetu Zaeva.

Ističe da su u toku konsultacije "u okvuru kojih organi partije i koalicioni partneri, sa potpunom podrškom premijeru Zaevu, rade na rješenjima i odlukama kojima će se parlametarna većina održati stabilnom kako bi se obezbijedila vlada koja održava reformski i progresivni kurs zemlje".

Zaev je u nedjelju uveče rekao da podnosi ostavku na mesto premijera i lidera vladajućeg SDSM zbog poraza te stranke na lokalnim izborima, ali je do sada nije dostavio parlamentu i stranačkim organima.

Pojedini makedonski mediji objavili su danas da premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev ostavku najvjerovatnije formalizovati krajem ove ili početkom naredne godine.

Kako su naveli, razlog za odlaganje je da ne bi bila propuštena mogućnost za početak pregovora sa Evropskom unijom u decembru, koju je premijer nagovijestio na sastanku sa koalicionim partnerima.

Bonus video: