Manojlović: U subotu će biti nastavljeni ekološki protesti širom Srbije, vlast na građane poslala navijače

Manojlović je rekao i da su povlačenje zakona o eksproprijaciji i izmjena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi uslov za prekid protesta

5501 pregleda 4 komentar(a)
Manojlović, Foto: BETAPHOTO
Manojlović, Foto: BETAPHOTO

Predstavnik inicijative "Kreni - promeni" Savo Manojlović rekao je da će u subotu biti nastavljeni ekološki protesti širom Srbije i ponovo pozvao policiju da u saradnji sa građanima obezbijedi učesnike tih okupljanja.

Manojlović je danas na konferenciji za novinare rekao da je namjera organizatora da poveća broj blokada, te pozvao građane da izađu na proteste u što većem broju.

On je rekao da svako ko izađe na protest treba da zna da je sam odgovoran za svoju bezbjednost.

Rekao je i da nisu tačni navodi "režimskih medija" o tome šta se dešavalo na protestima prethodne subote, te optužio vlast da je na građane "poslala navijače".

Istakao je i da su učesnici protesta sami propuštali građane koji su ušli u blokade, i da oni koji nisu protestovali sirenama automobila pozdravljali učesnike blokada.

"Apelovao bih na policiju još jednom da u koordinaciji sa građanima obezbijedi proteste", rekao je on.

Napomenuo da je "evidentno da vlast ne može da spriječi protest sa tolikim brojem ljudi", i najavio da će plan blokada biti objavljen krajem sedmice.

Manojlović je rekao i da su povlačenje zakona o eksproprijaciji i izmjena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi uslov za prekid protesta.

Naglasio je i da "protesti neće prestati" ako se pored Zakona o eksproprijaciji ne poboljšaju i odredbe Zakona o referendumu i narodnoj incijativi.

Manojlović je na konferenciji za novinare sa predstavnciom JUKOM Katarinom Golubović rekao i da je osnovni zahtjev vezan za narodnu inicijativu, te istakao da građani imaju pravo da predlažu zakone kada skupe potpise.