bio je jedini kandidat

Mickoski reizabran za predsjednika VMRO DPMNE: "Da postignemo ekonomski standard kao Austrija"

Nakon reizbora, Mickoski je najavio novu politiku i koncept zajedništva nazvan "Novi dogovor" o društvenom konsenzusu oko zajedničkog patriotizma, koji će, istakao je, obezbijediti pravedan napredak i jednake mogućnosti za sve

3380 pregleda 1 komentar(a)
Mickoski, Foto: Screenshot/Youtube
Mickoski, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik opozicione VMRO DPMNE Hristijan Mickoski danas je drugi put izabran za lidera te konzervativne makedonske partije.

Za Mickoskog, koji je bio jedini kandidat, glasalo je 489 od 493 delegata prisutnih na Kongresu koji se održava u sprtskoj dvorani "Jane Sandanski" u Skoplju.

Nakon reizbora, Mickoski je najavio novu politiku i koncept zajedništva nazvan "Novi dogovor" o društvenom konsenzusu oko zajedničkog patriotizma, koji će, istakao je, obezbijediti pravedan napredak i jednake mogućnosti za sve.

"Naša partija sada ulazi u drugu epohu, odnosno društvenu mobilizaciju svake intelektualne snage i pojedinca koji će donijeti novu budućnost. Dijalog sa profesorima, sa piscima, naučniciima, mladima, studentima, sindikatima, privredom. Ljudima koji su gurnuti u stranu, a čiji glas čini ono što zovemo tiha većina. Da postignemo ekonomski standard kao jedna Austrija", rekao je lider VMRO DPMNE.

Mickoski je prvi put za predsjednika VMRO DPMNE izabran prije četiri godine na kongresu u Valandovu kao favorit dugogodišnjeg neupitnog lidera te stranke Nikole Gruevskog, koji se sada nalazi u političkom azilu u Mađarskoj.

Na 17. kongresu VMRO DPMNE koji je održan pod motom "Nova generacija za novu budućnost" objavljena je nova doktrina te konzervativne partije.

Neki od osnovnih ciljeva na unutrašnjem planu su, kako je navedeno, upostavljanje vladavine prava i borba za iskorjenjivanje korupcije i kriminala, a na međunarodnom građenje prijateljstva i njegovanje dobrosusjedskih odnosa na Balkanu, aktivno članstvo u NATO i punopravno članstvo u EU.