Hrvatska policija uhapsila lice s prebivalištem u Velikoj Britaniji zbog ratnog zločina u Baranju

On je uhapšen u subotu, 8. januara prilikom ulaska u Hrvatsku, a dan kasnije je, posle kriminalističkog istraživanja, predat istražnom sudiji Županijskog suda u Osijeku

6096 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Hrvatska policija uhapsila je 57-ogodišnjeg državljanina Hrvatske s prebivalištem u Velikoj Britaniji zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civila 1991. i 1992. na području Baranje, saopštila je danas osječko-baranjska policija.

On je uhapšen u subotu, 8. januara prilikom ulaska u Hrvatsku, a dan kasnije je, posle kriminalističkog istraživanja, predat istražnom sudiji Županijskog suda u Osijeku.

Zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina nad civilima u Baranji tokom 1991. i 1992. godine, 57-ogodišnjaku je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Prema nezvaničnim podacima koje prenosi Jutarnji list na portalu, riječ je o bivšem pripadniku Teritorijalne odbrane (TO) u mestu Karanac u Baranji.

"On je uhapšen na osnovu prijava dvojice muškaraca nesrpske nacionalnosti koji su u vrijeme okupacije Karanca i Baranje ostali da žive u Baranji. Njih su fizički i psihički maltretirali i tukli pripadnici TO, među kojima i osumnjičeni 57-ogodišnjak", naveo je Jutarnji list.

Bonus video: