Sjeverna Makedonija: Policija zaplijenila 1,6 tona marihuane vrijedne 3,2 miliona eura

Skoro istovremno sa policijskom akcijom u Strumici saobraćajna policija je na putu Ohrid-Resen zaustavila automobil škoda oktavija, sa strumičkim tablicama, u kojem je pronašla tri torbe sa oko 50 kilograma maruhuane u ukupoj vrijednosti od oko 200.000 eura

4760 pregleda 1 komentar(a)
Foto: mvr.gov.mk
Foto: mvr.gov.mk

Policija Sjeverne Makedonije objavila je danas da je u dvije akcije zaplijenila 1,6 tona marihuane u vrijednosti od 3,2 miliona eura.

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da je u prvoj akciji 1.559 kilograma marihuane juče zaplijenjeno u firmi za odgajanje kanabisa za medicinske potrebe u Strumici, jer ta droga nije bila prijavljena.

"Zbog konstatovanih nepravilnosti u radu tog pravnog subjekta zaplijenjena je neprijavljena marihuana u vrijednosti od oko tri miliona eura, ukupne težine od preko jedne i po tone", rekao je on medijima, ali nije precizirao o kojoj se, od više firmi u Strumici koje se bave uzgajanjem marihuane, radi.

Spasovski je precizirao da je u strumičkoj firmi zaplijenjeno tačno 1.559,27 kilograma maruhuane, od čega je 1.041,50 kilograma suvi cvijet, 223,57 kilograma suvi list o 294,3 kilograma biomasa, što je u suprotnosti sa Zakonom za kontrolu opojnih droga.

O toj policijskoj akciji je obaviješten tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Strumici i nakon dokumentovanja slučaja biće podnesene odgovarajuće prijave, rekao je ministar unutrašnjih poslva Sjeverne Makedonije.

Skoro istovremno sa policijskom akcijom u Strumici, istakao je, saobraćajna policija je na putu Ohrid-Resen zaustavila automobil škoda oktavija, sa strumičkim tablicama, u kojem je pronašla tri torbe sa oko 50 kilograma maruhuane u ukupoj vrijednosti od oko 200.000 eura.

"Automobil je vozio 38-godišnjak iz strumičkog sela Sačevo, a saputnik je bio 48-godišnjak iz Strumice. Obojica su uhapšeni i protiv njih će biti podnesena krivična prijava", rekao je Spasovski.

Bonus video: