Putujete u Srbiju? Ne morate da imate negativan test, potvrdu o vakcinaciji...

Prema odluci Vlade, kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo koronavirusa i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno

13874 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Od utorka, 3. maja prestaju da važe sve mjere kontrole i ograničenja za ulazak u Srbiju, u vezi sa kovidom-19, kako za strane tako i za domaće državljane, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

"Od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti, niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje svijeta dolaze", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju donijeta na osnovu trenutne epidemiološke situacije u toj zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona.

"Ova odluka ne znači da je pandemija koronavirusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju. Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno", ističe se u saopštenju.

Prema odluci Vlade, kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo koronavirusa i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno.

Bonus video: