objasnio da Srbija trenutno nema izlaz na tržište kapitala

Vučić: Živjeli bi deset puta bolje ako uvedemo sankcije Rusiji, ali nećemo ih uvoditi

Predsjednik Srbije je ponovio da Srbija zna koliko su sankcije nefer i da Srbija sve to radi zbog poštovanja prava, ali i rekao da narod treba da zna da država gubi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji

12751 pregleda 31 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija trpi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji i da bi se živjelo deset puta bolje kada bi to uradila, ali da neće, jer vodi samostalnu politiku.

On je rekao da je mnogim političarima lako da pričaju da su protiv uvođenja sankcija Rusiji.

"I moja tetka je protiv i moj otac je, pa šta sa tim, kakve to veze ime sa vođenjem države", rekao je Vučić gostujući na jednoj od srbijanskih televizija.

On je objasnio da Srbija trenutno nema izlaz na tržište kapitala, da su krediti skuplji i da se sada nudi zajam po kamati od sedam odsto kao, kako je primijetio, u vrijeme "onih koji su opljačkali zemlju", i da je teško refinansiranje kredita, što će se na kraju odraziti na plate i penzije.

"Svi će da kažu Vučić najavljuje uvođenje sankcija. Ne, borićemo se dokle možemo da čuvamo svoju politiku i tu politiku vodimo ne zato što imamo nešto od neuvođenja sankcija. Pošto ću da slušam stručnjake da je to zbog cijene gasa, a to nam je milijardu, dok mi na ovome gubimo više milijardi, da ne pričam o manjem dolasku direktinih investicija, i da je sedam američkih producenata i glumaca odbilo da dođe da snima filmove jer nismo uveli sankcije Rusiji", rekao je Vučić.

On je ponovio da Srbija zna koliko su sankcije nefer i da Srbija sve to radi zbog poštovanja prava, ali i rekao da narod treba da zna da država gubi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji.