Protest u Tirani zbog pogibije djevojčice na plaži, traži se smjena nadležnih

Nesreća u kojoj je poginula sedmogodišnja djevojčica iz Albanije dogodila se 2. avgusta na plaži na jugu zemlje. Dok se sa ocem kupala u moru, djevojčicu je gliserom udario policajac koji nije bio na dužnosti

10134 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon pogibije sedmogodišnje devojčice koju je policajac ubio gliserom prošle sedmice na jugu Albanije, u Tirani su održani protesti građana tražeći smjene čelnika nekoliko institucija.

Više stotina građana i aktivista civilnog društva okupilo se ispred sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova u Tirani, tražeći smjenu ministra unutrašnjih poslova Albanije Bledara Cucija, ministarke turizma i životne sredine Mirele Kumbaro i generalnog direktora albanske policije Gladis Nano.

Nakon okupljanja ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, na koju je bačena crvena boja, građani su nastavili protest ispred sjedišta premijera Albanije Edija Rame, prenosi N1.

Zgradu je obezbjeđivao veliki broj pripadnika policije.

Nesreća u kojoj je poginula sedmogodišnja djevojčica iz Albanije dogodila se 2. avgusta na plaži na jugu zemlje. Dok se sa ocem kupala u moru, djevojčicu je gliserom udario policajac koji nije bio na dužnosti.

Nakon nesreće, policajac je uhapšen, a nekoliko policijskih službenika je otpušteno.

Aktivisti civilnog društva i građani pozivaju na povećanje bezbjednosti na plažama i pravdu za djevojčicu.

Bonus video: