Vučić o sastanku s Kurtijem u Briselu: Beograd želi da očuva mir i stabilnost

Predsjednik Srbije je naglasio da ta država samo želi da obezbijedi poštovanje međunarodnih pravila i javno pravnih normi

4444 pregleda 6 komentar(a)
Vučić, Foto: Boris Pejović
Vučić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je njegov jedini cilj na predstojećem sastanku u Briselu sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem da mir i stablnost budu očuvani.

Vučić je rekao novinarima da zvanični Beograd "nikome ničim ne prijeti", te naglasio da samo želi da obezbijedi poštovanje međunarodnih pravila i javno pravnih normi.

Prema njegovim riječiima, tu spada i poštovanje rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 1244 i Briselskog sporazuma.

"To su sporazumi koji su važeći i koji su na snazi i moraju da budu poštovani i primjenjivani", rekao je on.

Upitan o restrikciijama struje na Kosovu i stavovima Kurtija uoči sastanka 18. avgusta u Briselu, Vučić je rekao da ne želi da komentariše "njihovu unutrašnju situaciju".

Povezani članci

15. Avgust 2022.

Na Kosovu od danas restrikcije struje

"Situacija oko struje je teška i nadam se da neće morati da isključuju struju i želim im to... jer to (iskuljučenje struje) bi bilo loše i za njih i za nas i za sve ljude koji žive", rekao je on.

Napomenuo je da "niko nije srećan kada mora da isključuje struju".

Vučić nije želio da komentariše saopštenje Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) u kojem se izražava zabrinutost zbog porasta zapaljive retorike zvaničnika Beograda i Prištine.

"Nemam nikakav komentar, najbolje je tako", rekao je Vučić.

Bonus video: