Srbija: Dijete umrlo od posljedica teških povreda, uhapšeni majka i očuh

Naređena je obdukcija djeteta

12540 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.02.2023. 09:58h

Policija u Zaječaru u Srbiji uhapsila je majku i očuha djeteta (2) koje preminulo u Zdravstvenom centru u tom gradu od posljedica teških fizičkih povreda, piše Nova.rs.

Riječ o dvogodišnjoj djevojčici koja je primljena juče sa povredama, nakon čega je preminula, potvrđeno je za taj portal.

Nova.rs navodi da su mediji sinoć objavili, pozivajući se na nepotvrđene informacije, da je dijete podleglo povredama nanijetim šamarima i pesnicama.

Magnum radio objavio je da se ljekarima zaječarskog Zdravstvenog centra obratila za pomoć majka sa djetetom, kojem su nakon više pokušaja reanimacije, konstatovali smrt.

Naređena je obdukcija djeteta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je ovim povodom da su pripadnici zaječarske policije uhapsili M. N. (25) iz okoline Vlasotinca zbog sumnje da je ubio dvogodišnju djevojčicu, ćerku svoje vanbračne supruge J. T (23) iz Zaječara koja je takođe uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zanemarivanje i zapuštanje maloljetnog lica.

M. N. se sumnjiči da je juče u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povrijedio, a dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u tom gradu, gdje je preminulo.

Majka dvogodišnje djevojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug, u prethodnom periodu, tukao djevojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru, saopštio je MUP.

Bonus video: