Vučić: Zamolio sam Kvintu i EU da spriječe Kurtija da izazove novi rat na Balkanu

Predsjednik Srbije održao drugi sastanak s predstavnicima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Njemačke i EU za dva dana

5127 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je zamolio predstavnike Evropske unije i zemalja Kvinte da spriječe kosovskog premijera Aljbina Kurtija da izazove novi rat na Balkanu.

"Razgovarao sam sa predstavnicima EU i Kvinte. Zamolio sam ih da učine sve što je u njihovoj moći i spriječe Kurtija da izazove novi rat na Balkanu", objavio je Vučić na Instagramu uz fotografiju sa današnjeg sastanka.

To je drugi Vučićev sastanak s predstavnicima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Njemačke i EU za dva dana.

On je poslije jučerašnjeg sastanka saopštio je da o tome "neće reći ni riječ", a kasnije je objasnio da "nije želio ništa da kaže jer NATO i EU ne poštuju garancije da neće biti hapšenja kosovskih Srba koji mirno demonstriraju".

"Ponudili smo Kvinti sve dokaze vezane za hapšenje kosovskih policajaca"

Vučić je izjavio danas da je predstavnicima Kvinte prenio da je Beograd spreman da ponudi sve snimke i dokaze iz kojih bi bilo jasno da su trojica kosovskih policajaca uhapšena duboko na teritoriji centralne Srbije, a ne na Kosovu.

Nakon razgovora sa slovenačkom predsjednicom Natašom Pirc Musar, Vučić je rekao da je ponudio snimke svih aktivnosti i vojske i policije, jer nema razloga da se bilo šta krije.

"Ponudili smo i osobe koje su izvele hapšenje. Neka dovedu svoje poligrafiste i neka ih pitaju dva pitanja. Da li su učestvovali u hapšenju i da li se hapšenje dogodilo u centralnoj Srbiji ili na Kosovu. Niko to nije odbio", rekao je Vučić.

On je dodao da srpske snage bezbjednosti nikada nisu prelazile administrativnu liniju jer imaju takvo naređenje, kao i da je to moguće provjeriti i sa Kforom.

Bonus video: