Ambasada Njemačke odbacila tvrdnju Gašića: "Vlada nema saznanja ko je ubio Olivera Ivanovića"

"Kategorično odbacujemo optužbu da je počinilac pod zaštitom njemačkih vlasti"

9254 pregleda 11 komentar(a)
Ivanović, Foto: Screenshot/Youtube
Ivanović, Foto: Screenshot/Youtube

Ambasada Njemačke u Beogradu danas je kategorično odbacila tvrdnju ministra policije Srbije Bratislava Gašića da je ubica političara Olivera Ivanovića pod zaštitom njemačkih vlasti.

"Vlada Njemačke nema saznanja ko je ubio Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine. Kategorično odbacujemo optužbu da je počinilac pod zaštitom njemačkih vlasti. Savezna vlada nije primila zahtjev srpskih vlasti po ovom pitanju", navela je Ambasada u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Gašić je juče na sjednici Skupštine Srbije rekao da srpske vlasti "tačno znaju" ko je ubio Ivanovića i da je počinilac "pod zaštitom" njemačkih vlasti.

"Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa, pod čijom je zaštitom taj čovjek, da nam daju podatke. Imamo snimak sa aerodroma u Tirani, imamo slike iz Prištine, imamo slike kada je ulazio u stan", kazao je Gašić.

Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, ubijen je 16. januara 2018. s više hitaca iz pištolja, ispred sjedišta te partije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Bonus video: