Tokom Dodikovog govora povodom "Oluje" prikazana fotografija bošnjačkih izbjeglica iz Žepe

Bošnjačke izbjeglice su sa područja Žepe evakuisane tokom akcije Vojske RS u ljeto 1995. godine

12779 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Fotografija bošnjačkih izbjeglica u pozadini, Foto: twitter.com/MiloradDodik
Fotografija bošnjačkih izbjeglica u pozadini, Foto: twitter.com/MiloradDodik

Tokom obilježavanja godišnjice Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe tokom "Oluje", obilježenog 4. avgusta u Prijedoru, na jednom od panela tokom govora predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika pojavila se fotografija žena, bošnjačkih izbjeglica iz Žepe, koje su sa tog područja evakuisane tokom akcije Vojske RS u ljeto 1995. godine.

Jedna od žena sa fotografije u naručju drži bebu od tri mjeseca, a autentičnost fotografije je za regionalnu N1 televiziju potvrdila Nermina Mujkić – Gušo, djevojčica koju majka drži u naručju tokom evakuacije.

"Apsolutno potvrđujem da smo na fotografiji ja i moja majka 1995. godine tokom evakuacije iz Žepe u Sarajevo", izjavila je Nermina.

Dodala je da je tada imala tri mjeseca i da je pored nje i njen brat, dok je drugi brat bio u kamionu, jer je bio ranjen i stopostotni je invalid.

"Sada nas prikazuju da smo u 'Oluji'. Nama oluja nije bila tamo, nama su oluju zla počinili ti koji su o njoj govorili, ali ne u Prijedoru nego u Žepi i Srebrenici", istakla je Nermina Mujkić-Gušo.

Dodik je fotografiju objavio i na svom službenom Tviter nalogu.

Bonus video: