Advokat Petronijević vjeruje da neće biti postupka protiv Milana Radoičića

"Nakon izjave koju je Radoičić dao u svojstvu građanina, ili će uslijediti nekakva procedura ili ne, to ne zavisi od nas, već od policije i tužilaštva. Iskreno se nadam da do toga neće doći jer za to nema ni osnova"

13249 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Radoičić, Foto: Screenshot/Nova.rs
Radoičić, Foto: Screenshot/Nova.rs

Advokat Goran Petronijević, punomoćnik Milana Radoičića, vjeruje da nema osnova za pokretanje bilo kakve procedure protiv njegovog klijenta nakon što je bivši potpredsjednik Srpske liste juče u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije u svojstvu građanina dao izjavu o dešavanjima u Banjskoj od 24. septembra.

U izjavi za portal Kosovo onlajn, Petronijević je podsjetio da se Radoičić juče odazvao pozivu državnih organa Srbije i dao izjavu o dešavanjima u Banjskoj, tokom kojih su stradala trojica Srba i albanski policajac.

"Nakon izjave koju je Radoičić dao u svojstvu građanina, ili će uslijediti nekakva procedura ili ne, to ne zavisi od nas, već od policije i tužilaštva. Iskreno se nadam da do toga neće doći jer za to nema ni osnova. Oni nisu otišli na teritoriju neke druge države, oni su bili na teritoriji svoje države, na teritoriji svojih kuća, opština", rekao je Petronijević.

Dakle, "nikako se ne može tretirati na onaj način na koji su se tretirali pripadnici nekakvih organizacija sa Kosova i Metohiju koji su odlazili u Makedoniji i tamo pravili raznorazne probleme. Oni su ljudi koji su pokušali da se vrate svojim kućama, i ništa više", objasnio je Petronijević.

On još jednom istakao da nema osnova za pokretanje istrage, ali da zbog pritisaka na državu Srbiju sa svih strana, ne isključuje ni to.

"Radoičić će u svakom slučaju biti dostupan državnim organima, tu neće biti problema", dodao je Petronijević.

Petronijević je u ime Radoičića u petak pročitao pismo u kojem je potpredsjednik Srpske liste naveo da o svom dolasku na sjever Kosova 24. septembra nije obavijestio nikoga, uključujući i Beograd i da je spreman da se odazove pozivu nadležnih organa.

Bonus video: