Dodik: Vrijeme za nezavisnu Republiku Srpsku, muslimani misle da su vlasnici cijele BiH

"Moraćemo ih nekako probuditi iz tog sna, da vide da nije. Mi ne vjerujemo u BiH. Mi ne volimo BiH. Ovo je naše moranje"

13165 pregleda 37 reakcija 36 komentar(a)
Dodik, Foto: Screenshot/Youtube
Dodik, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je došlo vrijeme za nezavisnu Republiku Srpsku.

"Najradije bih da, čim se pruži prilika, RS izađe iz BiH. Nećemo rat, nećemo sukobe, ne treba da padne nijedan ljudski život za političke ideje, ali racionalno, realno, životno ne možete da živite u BiH", rekao je on u u intervjuu za portal Banjaluka.net.

Dodao je da je optimističan u tom pogledu, jer, kako je kazao, da nije optimističan to ne bi ni radio.

Prema njegovim riječima, bitno su se promijenile i geopolitičke oklonosti, a RS "nikada nije imala veći broj prijatelja", navodeći da su to mađarski premijer Viktor Orban i ruski predsjednik Vladimir Putin, kao i da RS "ima Srbiju, razumijevanje Slovačke, vjeruje i Kine, kao i značajno razumijevanje političkih struktura u samoj Evropi".

Naveo je da ima dobre odnose i sa turskim predsjednikom Redžepom Taipom Erdoganom, kao i sa rukovodstvom Hrvatske.

"Muslimani misle da su oni vlasnici čitave BiH. Moraćemo ih nekako probuditi iz tog sna, da vide da nije. Mi ne vjerujemo u BiH. Mi ne volimo BiH. Ovo je naše moranje", rekao je Dodik.

Upitan da li će "nezavisna RS biti sporna", on je odgovorio da će "biti sporna, ali će se vremenom naviknuti na to", dodavši da nije stranaca nezavisnost RS bi bila davno proglašena.

Dodik je još rekao da optužnica protiv njega za neizvršavanje odluka visokog predstavnika nema pravni osnov.

"Malo sjutra ćete Dodiku presuditi", ocenio je on.

Bonus video: