Određen pritvor osumnjičenom za napad na novinara N1

Okrivljenom G.M. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog djela nasilničko ponašanje na javnom skupu

2376 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Nova S/Youtube
Foto: Nova S/Youtube

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana G.M. koji se sumnjiči da je 25. decembra u Ulici kralja Milana napao novinara televizije N1 Mladena Savatovića dok je izvještavao sa protesta ispred Republičke izborne komisije (RIK).

Pritvor je određen usljed postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu G.M. ponoviti krivično djelo, navodi se u saopštenju, koje je prenijela Radio-televizija Srbije.

Okrivljenom G.M. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog djela nasilničko ponašanje na javnom skupu, a po tom rješenju pritvor može trajati najduže 30 dana.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja, dodaje se u saopštenju.

G.M. je juče saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gdje je negirao da je izvršio krivično djelo, ali je potvrdio radnju izvršenja, saopštilo je to tužilaštvo.

Poslije saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, obzirom da uz srpsko državljanstvo posjeduje i državljanstvo SAD, kao i da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu.

Prema navodima krivične prijave, G.M. je 25. decembra oko 19.10 časova u Ulici kralja Milana, prilikom održavanja protesta organizovanog od strane koalicione liste "Srbija protiv nasilja", prišao novinaru medijske kuće N1, koji je u tom trenutku izvještavao o navedenom skupu.

Bonus video: