Hodžaj: Skupština Kosova za nekoliko dana o demarkaciji sa Crnom Gorom

On se tokom posjete Briselu sastao i sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini i komesarom za proširenje Johanesom Hanom koji su od Hodžaja zatražili da Priština ispuni sve uslove u vezi sa viznom liberalizacijom
0 komentar(a)
Enver Hodžaj, Foto: Betaphoto
Enver Hodžaj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 03.05.2017. 16:29h

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj najavio je danas da će Skupština Kosova za par dana ratifikovati sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, kako bi ispunila posljednji uslov za viznu liberalizaciju.

Kako je saopštila Vlada Kosova, Hodžaj je u Briselu, gdje je razgovarao sa predstavnicima Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta, izrazio nadu da će ratifikacija tog sporazuma ostati posljednji uslov za ukidanje viza za građane Kosova.

On se tokom posjete Briselu sastao i sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini i komesarom za proširenje Johanesom Hanom koji su od Hodžaja zatražili da Priština ispuni sve uslove u vezi sa viznom liberalizacijom.

Govoreći o dijalogu sa Srbijom, Hodžaj je kazao da taj proces mora imati jasan cilj, a to je kako je naveo, "međusobno priznanje dvije države".

On je dodao i da postignuti sporazumi sa Srbijom moraju biti "u potpunosti sprovedeni".

Ministar je izrazio nadu i da će Kosovo u narednim godinama sprovesti sve reforme na putu evrointegracija, poslije čega će, kako je rekao, aplicirati za status kandidata za članstvo u EU.

Bonus video: