Vučić u Mladenovcu: Udarajte vas desetorica, koliko možete, ja ću da se borim

- Svih deset na jedan, dođite, ovdje je više energije i snage - poručio je Vučić
61 pregleda 27 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Ažurirano: 06.03.2017. 20:15h

Predsjednički kandidat Aleksandar Vučić nastavio je večeras predizbornu kampanju u Mladenovcu, a prije mitinga se obratio građanima, za koje nije bilo mjesta u hali za miting, ističući da će, ukoliko bude izabran, svoj posao raditi pošteno, marljivo i odgovorno i da će, kao i uvijek, štititi Srbiju.

Ispred hale u Mladenovcu, naime, veliki broj građana sačekao je Vučića, na kiši, a on im je rekao da njega i ne moraju da slušaju u kampanji: "Dovoljno je da poslušate šta govore moji protivkandidati".

- Poslušajte šta su rekli u posljednjih nekoliko dana, o svojim susretima sa Federikom Mogerini, govore samo kako su se žalili na vladu i državu, a ja sam branio Srbe na Kosovu, Srbe u RS i državu Srbiju - rekao je Vučić.

Premijer je rekao da će i danas i uvijek da radi za svoju zemlju i državu, te da štiti narod i "pravi najbolje rezultate".

Dodao je i da je protiv njega deset kandidata, ali da on nema problem sa tim i da ih se nije uplašio.

- Svih deset na jedan, dođite, ovdje je više energije i snage - poručio je Vučić.

On je naveo i da, za razliku od svojih političkih rivala, dosovskih političara, on u svakoj prilici, u zemlji i inostranstvu, u susretu sa stranim političarima, i onima koji nam nisu skloni, uvijek zastupa interese svoje zemlje i svog naroda.

- Tamo gdje sam ima neko da govori u ime naše Srbije. Tamo je Srbija zaštićena - rekao je Vučić na preizbornom mitingu u Mladenovcu.

Ponosan je, kaže, što nije imao lake razgovore, prije neki dan, sa predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini, a nije bilo lako, jer se borio ne za sebe ili protiv svojih političkih protivnika, već za Srbe sa kosova i Metohije, za Republiku Srpsku, za mir u Bosni i Hercegovini, za dobru Srbiju, za nova poglavlja, investicije, fabrike...

Uostalom, dodao je, nemojte mene da sluššate o tome kako predstavnici bivšeg režima govore strancima protiv svoje zemlje, slušajte njih same: "Sami kažu da u 45 minuta razgovora s Mogerini njih petorica nisu govorili ništa drugo osim protiv svoje države, protiv mene i svoje legitimno izabrane vlade".

Zbog toga je, kaže, ponosan na sebe i na razgovore s Mogerini, koju inače poštuje jer se bori za interese EU, ali ne želi loše Srbiji.

- Borio sam se za našu zemlju, a ne za sebe i nisam se borio protiv njih, jer boriću se i za njih, za svakog građanina Srbije, bez obzira za koga glasao i kojoj političkoj partiji pripadao. U tome je razlika između nas i njih - rekao je Vučić.

On je u tom kontekstu podsjetio na, kako je rekao, jedan od lično najtežih trenutaka kada je napadnut na komemoraciji u Potočarima, u Srebrenici i kada je samom sebi rekao: "Nećeš sagnuti, ni pognuti glavu, jer predstavljaš Srbiju, a od toga veće časti nema".

Mi smo, kaže, Srbi ponosni i nećemo glavu da pognemo tamo gdje nas teraju, već gdje mi to hoćemo. Najavio je da će zastupati interese zemlje i na samitu u Sarajevu, gdje će se svi sa Balkana sastati ali da ne ide tamo zato što je to jednostavno, već zato što tamo gdje je - ima neko ko govori u ime Srbije, i Srbija je zaštićena tamo gdje je.

Kako je rekao, obaviješten je da će Albanci na Kosovu čak i mimo svog Ustava donijeti odluku o formiranju vojske, a da su u Hrvatskoj tražili da naš ambasador dođe u njihovo ministarstvo, valjda da izraze protest zbog spomenika koji ćemo podići majoru Tepiću.

Vučić je rekao da mogu mnogi da insistiraju koliko hoće na čemu god hoće, ali ćemo mi tražiti mir svakog dana razgovore sa Albancima.

Nije mu, kaže, teško svakoga dana da razgovara i sa Tačijem i Mustafom, ali da ima granica koje Srbija neće nikada da prelazi.

- Znamo šta hoćemo - poručio je Vučić.

- A onima u Srbiji, koji prijete i koji pričaju da će kod nas biti pucanja kao u Makedoniji poručuje da im to neće dozvoliti i da o tome mogu samo da sanjaju. Možeš da sanjaš koliko hoćeš, ali nećeš da pucaš na srpsku djecu da bi se dočepao fotelje - rekao je Vučić.

- Udarajte vas desetorica, koliko možete, ja ću da se borim, a naša pobjeda znači sigurnu budućnost Srbije - poručio je Vučić političkim protivnicima na izborima.

Kako je rekao, jedan od tih dosovskih kandidata se pojavio u Krupnju, mjestu koje su razorili za vrijeme svoje vlasti i uništili i zatvorili jedinu fabriku koja je radila, Krupanjku, a ne znaju ni gdje su, ni koje su tamo rijeke...

- Bio sam tamo devet puta, podigli smo kuće i puteve posle poplava, otvorili uz pomoć Rasima Ljajića i naših turskih prijatelja fabriku i zaposlili 200 ljudi, dok su oni tamo nekada sve uništavali. Zato nisu mogli ni 20 ljudi da skupe na tribinu - primijetio je Vučić.

Pozvao se na izvještaj posle nedavne posjete Misije MMF, koji govori o odličnim rezultatima, nikad nižu inflaciju, stabilne javne finansije...

- Na tim, zdravim osnovama sada možemo da povećavamo plate i penzije, a ne na političkim porukama. To je ozbiljan program. Razumijem ih što me mrze. Što bi rekao veliki Miloš, kako da te ne mrze kad je Srbija počela da pobjeđuje, kad više nije posljednja rupa na svirali, kad prvi put imamo suficit u razmjeni sa Hrvatskom, kad više niko ne podiže ton na Srbiju kada ne dobije odgovor koji želi, kad idem i u Vašington i kod Merkeleove i kod Putina i u Brisel i kada razgovaramo na istoj ravn - naveo je Vučić.

Navodeći da su tražili "njegovu glavu" i govorili da ne smije da im izađe na crtu, Vučić je rekao da je sada izašao na crtu: "Smijemo i da izgubimo... Za nas to nije strašno, ali je pitanje kako bi bilo za Srbiju".

Vučić je pozvao sve koalicione partnere da se uključe i da zajedno pobjede, ističući da sada ne postoje partijske razlike.

- Neće biti laka bitka, deset njih protiv jednog kandidata, ali udarajte vas desetorica, ja ću da se borim, daću sve od sebe da vas pobijedim, a vidjećemo da li narod to želi. A naša pobjeda znači napredak Srbije, dobru i sigurnu budućnost Srbije i Mladenovca - poručio je Vučić.

Bonus video: