Ahmeti: Radi se na planu B od trenutka kada Ivanov nije dao mandat Zaevu

Kako prenosi Tanjug, Ahmeti se u Strugi sreo sa ministarkom odbrane Albanije Mimi Kodelji, sa kojom je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Makedoniji
3 komentar(a)
Makedonija izbori  (izbori)
Makedonija izbori (izbori)
Ažurirano: 03.03.2017. 17:55h

Lider albanske partije DUI Ali Ahmeti izjavio je da se radi na planu B od trenutka kada predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov nije dodijelio mandat lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Ahmeti, međutim, nije želio da otkrije detalje tog plana.

Za to vrijeme na ulicama Skoplja je mirno, ali, kako javlja izvještač B92 Darko Jevtić, priprema se još jedan protest za ovo popodne.

Pregovori albanskih partija se očekuju uskoro, a vrh DUI se sastao u blizini Tetova kako bi definisao naredne korake.

Kako prenosi Tanjug, Ahmeti se jutros u Strugi sreo sa ministarkom odbrane Albanije Mimi Kodelji, sa kojom je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Makedoniji.

Iz kabineta makedonskog predsjednika Đorđa Ivanova je sinoć, poslije njegovog susreta sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini, saopšteno da on ne može da prihvati njen poziv da mandat za formiranje makedonske vlade povjeri Zaevu.

Kako je saopšteno, Ivanov je Mogerinijevoj rekao da on nije u poziciji da to učini, navodeći kao razlog prihvatanje "Tiranske platforme" Zaeva.

Bonus video: