"Blic": Ukinuto rješenje o ekstradiciji Bogićevića

Predrag Bogićević, predsjednik Ravnogorskog pokreta, uhapšen je po interpolovoj poternici i po tužbenom zahtjevu Crne Gore
13 komentar(a)
Predrag Bogićević, Foto: Interpol.int
Predrag Bogićević, Foto: Interpol.int
Ažurirano: 14.02.2017. 16:05h

Apelacioni sud u Kragujevcu je danas ukinuo rješenje Višeg suda da ima uslova za ekstradiciju Predraga Bogićevića, predsjednika Ravnogorskog pokreta, koji je osumnjičen za krivično djelo terorizma u pokušaju zbog kog je i Crna Gora za njim raspisala interpolovu crvenu potjernicu, piše "Blic".

Prema riječima advokata Slaviše Mrdakovića, koji zastupa Bogićevića, "predmet je vraćen Višem sudu u Kragujevcu".

"Predrag Bogićević nije pušten na slobodu, ali sam podnio zahtjev za ukidanje pritvora. Očekujemo da će cijeli predmet biti prenijet Višem sudu u Beogradu, koji je po tome već zauzeo stav o Nemanji Ristiću, koji je pušten iz pritvora da se brani sa slobode", kaže advokat Slaviša Mrdaković.

Predrag Bogićević, predsjednik Ravnogorskog pokreta, uhapšen je po interpolovoj poternici i po tužbenom zahtjevu Crne Gore. Njega je policija uhapsila u stanu u kome živi sa porodicom, a nalazi se u običnom, a ne u ekstradicionom pritvoru,da bi se, kako stoji u rješenju Višeg suda, "spriječilo njegovo bjekstvo". Od 13. janura ove godine on je u izolaciji, može da viđa samo članove porodice, i to preko "stakla".

Bonus video: