Akcija ROSU na sjeveru Kosova, hapšenja zbog ubistva Ivanovića (VIDEO) - Vijesti.me
traga se za jednom osobom

Akcija ROSU na sjeveru Kosova, hapšenja zbog ubistva Ivanovića (VIDEO)

"Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva oružja i municije", ističe se u saopštenju policije

Mitrovica jutros
Mitrovica jutros (Foto: Screenshot/Facebook)

Jutros oko 5.50 došlo do upada više od 25  oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne  jedinice na sjever Kosova, piše RTS. 

Kosovska policija saopštila da je  uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan  osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje.

U saopštenju kosovske policije se potvrđuje da je u  ranim jutarnjim časovima na sjeveru Mitrovice policija sprovela akciju u  vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

"Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji  je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem  osumnjičenog policajca (RB) uključenog u nalog za pretragu", navedeno je  u saopštenju. 

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.  

"Tokom  policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno  oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva oružja i  municije", ističe se u saopštenju.

Direktor kancelarije srpske Vlade za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kazao je za "Pink" da su u  akciji pripadnika ROSU uhapšeni Vasilije Bojić i  Rade Basara.

On je kazao da upad ROSU  ima za cilj udaljavanje Srba sa Kosova.

"Cilj je jasan – zastrašivanje i udaljavanje Srba. Ovo je još  jedan u nizu pokušaja da se Srbima na Kosovu život učini nemogućim, da  kriminalizuju Sjever, da se Srbi kriminalizuju, optuže za najveće i  najstrašnije zločine, ali i da se Srbi optuže za ubistvo Olivera  Ivanovića", rekao je Đurić.

Ističe  da je upad ROSU direktno igranje sa mirom u južnoj srpskoj pokrajini jer  se, kako tvrdi, zna da su pripadnici ROSU sastavljeni od bivših  pripadnika OVK.. 

Dopisnik RTS-a javlja da je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice mirno i  da su ljudi posvećeni svojim obavezama. Navodi da nema znakova da je  policija izvela bilo kakvu akciju.  

Rekao je da su se pripadnici policije povukli u južni dio. 

Rebić: Srpska policija znala za akciju ROSU

Direktor srpske policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je policija  imala saznanja da će ROSU danas sprovesti akciju na sjeveru Kosova.

On  je za RTS kazao da su rano jutros u sjeverni dio Mitrovice ušla 24  oklopna vozila, što je suprotno propisima i rezolucijama i što  predstavlja još jedan slučaj zastrašivanja Srba.

Rebić je ocijenio da to pokazuje i "frustraciju" Prištine, jer je morala da povuče kandidaturu za članstvo u Interpol.


Vidi sve komentare