Brat osumnjičenog za napade u Parizu dolazi u Evropu da ga osveti?

Petnaestogodišnji Junes Abaud je mlađi brat teroriste Abdelhamida Abauda, koji je ubijen u policijskoj raciji u Parizu nekoliko dana nakon što je 13. novembra izveden niz džihadističkih napada u francuskoj prijestonici, za koje je on jedan od glavnih osumnjičenih
2 komentar(a)
Junes Abaud, Foto: Twitter
Junes Abaud, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.04.2016. 13:25h

Belgijski i francuski mediji navode da je brat Abdelhamida Abauda, osumnjičenog na napade izvedene u Parizu novembra 2015, na putu ka Evropi u namjeri da ga osveti, a belgijsko tužilaštvo je pokrenulo istragu o tome.

Petnaestogodišnji Junes Abaud je mlađi brat teroriste Abdelhamida Abauda, koji je ubijen u policijskoj raciji u Parizu nekoliko dana nakon što je 13. novembra izveden niz džihadističkih napada u francuskoj prijestonici, za koje je on jedan od glavnih osumnjičenih.

Abdelhamid Abaud, koji je u Siriji vodio džihad, u januaru 2014. se vratio u briselski kvart Molenbek i odatle u Siriju odveo svog mlađeg brata bez znanja roditelja, tvrdi belgijski list "DH".

Kako je naveo francuski "Pari mač", pozivajući se na dokumenta Interpola, Junes Abaud je sada na putu ka Evropi gdje dolazi da osveti smrt svog brata.

Bonus video: