Navaljni napad povezuje s Kremljem: Bacili mi dvije torte u lice

Navaljni, neumorni kritičar predsjednika Rusije Vladimira Putina, rekao je da su napad ispred njegove kancelarije izvršile "neke šaljivdžije koje su mi bacile dvije torte u lice, a zatim pobjegle", prenijela je agencija AFP
1 komentar(a)
Aleksej Navaljni, Foto: Twitter
Aleksej Navaljni, Foto: Twitter
Ažurirano: 25.02.2016. 14:16h

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni je danas izjavio da su mu nepoznati napadači u Moskvi bacili dvije torte u lice, tvrdeći da je taj napad povezan sa zvaničnim Kremljem.

Navaljni, neumorni kritičar predsjednika Rusije Vladimira Putina, rekao je da su napad ispred njegove kancelarije izvršile "neke šaljivdžije koje su mi bacile dvije torte u lice, a zatim pobjegle", prenijela je agencija AFP.

On je na društvenim mrežama Tviter i Instagram objavio sliku svog lica umrljanog šlagom.

Navaljni, koji je objavio podatke o velikom bogatstvu ruskih zvaničnika i predvodi napore opozicije da ostvari što bolji rezultat na parlamentarnim izborima u septembru ove godine, napad je povezao sa Kremljem.

"Putin i (premijer Rusije) Dmitrij Medvedev vide bacanje torti kao jedini način da odgovore na izazove opozicije", napisao je Navaljni na Fejsbuku.

On je početkom februara pokušao da tuži Putina za korupciju, optužujući ga da je naložio isplatu velikih kredita firmi u vlasništvu njegovog zeta, ali je sud već dan kasnije odbacio tu tužbu, pozivajući se na Putinov predsjednički imunitet.

Bonus video: