Skup podrške Putinu i Kadirovu u Groznom: "Vi hoćete sukobe, a mi veliku Rusiju"

"Hoćemo da iskažemo snažno protivljenje onima koji bacaju blato na zemlju, pozivaju na uvođenje sankcija Rusiji i pokušavaju da probude tenzije", istakao je organizator protesta i predsjednik čečenskog Savjeta unije sindikata Husain Soltagereiev za TAS S
60 pregleda 3 komentar(a)
Čečenija, Grozni, protest, Foto: Twitter
Čečenija, Grozni, protest, Foto: Twitter
Ažurirano: 22.01.2016. 10:56h

Nekoliko desetina hiljada građana okupilo se danas na ulicama Groznog, glavnog grada Čečenije, kako bi iskazalo svoju podršku predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu i lideru Čečenske republike Ramzanu Kadirovu.

Kako se očekuje na demonstracijama bi moglo da se okupi oko 700.000 ljudi, prenosi ruska agencija TAS S.

Ulicama Groznog hodaju predstavnici javnih organizacija i državnih tijela, kao i studenti Čečenije i okolnih regiona, noseći transparente s natpisima: "Vi hoćete sukobe, a mi veliku Rusiju", "Ja sam za Kadirova"...

"Hoćemo da iskažemo snažno protivljenje onima koji bacaju blato na zemlju, pozivaju na uvođenje sankcija Rusiji i pokušavaju da probude tenzije", istakao je organizator protesta i predsjednik čečenskog Savjeta unije sindikata Husain Soltagereiev za TAS S.

"Demonstranti se zalažu za stabilan razvoj cijele zemlje i Čečenske republike", rekao je on dodajući da učesnici protesta žele da pokažu svoju podršku Putinu i Kadirovu.

Kadirov je, podsjeća AP, nedavno govorio protiv nezavisnih novinara i opozicionih aktivista i pozvao na njihovo odvođenje u psihijatrijske ustanove ili krivično gonjenje kao izdajica koje služe neprijateljskom Zapadu.

Bonus video: