Rusija uvela sankcije Ukrajini

„Pošto je Ukrajina donijela odluku o sprovođenju Sporazuma o pridruživanju, a sa Rusijom nije postignut poseban dogovor, ove mjere će od danas obuhvatiti i Ukrajinu“, naveo je Medvedev
6 komentar(a)
Dmitrij Medvedev, Foto: Beta-AP
Dmitrij Medvedev, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.01.2016. 14:44h

Ekonomske sankcije Rusije prema Ukrajini danas stupaju na snagu.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je 21. decembra direktivu za uvođenje ekonomskih sankcija protiv Ukrajine, koje stupaju danas, kao odgovor na kaznene mjere koje je Kijev uveo Moskvi, prenosi Capital.ba.

„Počevši od 1. januara ekonomske mjere biće sprovedene u skladu sa njihovim kaznenim mjerama koje su uz EU i Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele Rusiji“, rekao je Medvedev.

On je objasnio da su mjere protiv uvoza poljoprivredne robe, sirovih materijala i prehrambenih proizvoda u avgustu bile uvedene protiv Islanda, Norveške, Lihtenštajna, Crne Gore i Albanije, a da će Ukrajina biti dodata na tu listu ako Kijev postigne dogovor sa EU o ekonomskom dijelu Sporazuma o pridruživanju.

„Pošto je Ukrajina donijela odluku o sprovođenju Sporazuma o pridruživanju, a sa Rusijom nije postignut poseban dogovor, ove mjere će od danas obuhvatiti i Ukrajinu“, naveo je Medvedev.

Bonus video: