Medvedev: Rusija priprema ekonomske mjere protiv Turske

Te mjere će se odnositi na tržište i investicije, kao i na zapošljavanje radne snage, turizam i vazdušni saobraćaj, rekao je Medvedev
9 komentar(a)
Dmitrij Medvedev, Foto: Beta/AP
Dmitrij Medvedev, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.11.2015. 13:25h

Ruski premijer Dmitrij Medvedev zatražio je danas od vlade da u roku od dva dana uvede niz ekonomskih mjera protiv Turske poslije, kako je naveo, "terorističkog akta" Turske koja je prije dva dana oborila ruski bombarder na tursko-sirijskoj granici.

Te mjere će se odnositi na tržište i investicije, kao i na zapošljavanje radne snage, turizam i vazdušni saobraćaj, rekao je Medvedev.

Rusko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je ranije danas da je Rusija odlučila da pooštri kontrolu prehrambenih proizvoda uvezenih iz Turske zbog kršenja sanitarnih normi.

Ruska vlada je naložila agenciji zaduženoj za sanitarnu bezbjedost pooštrenu kontrolu turskih prehrambenih proizvoda na granici.

Turske snage bezbjednosti oborile su prije dva dana ruski bombarder koji je prema tvrdnjama Ankare, bio u turskom vazdušnom prostoru, dok Moskva navodi da je avion letio iznad Sirije.

Oba pilota su uspjela da se katapultiraju na vrijeme, ali su jednog ubili sirijski pobunjenici dok je letio padobranom, dok je drugi živ i vraćen je u bazu nakon što ga je spasila sirijska vojska.

Bonus video: