Prisluškivani telefon doveo do Abdelhamida Abauda

Policija je prisluškivala njen telefon u okviru istrage o narkoticima i uspjela da je locira u predgrađu Sen Deni sjeverno od Pariza
3 komentar(a)
Abdel-Hamid Abaud, Foto: Reuters
Abdel-Hamid Abaud, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.11.2015. 07:48h

Glavnog osumnjičenog za napade u Parizu policija je pratila dok ga je jedna žena uvodila u stan noć prije nego što su oboje poginuli tokom akcije specijalnih snaga, saopštila je juče policija.

Nakon dojave iz Maroka da je Abdelhamid Abaud u Francuskoj, policija je prisluškivala telefon Hasne Aitlbulahsen, koja je već bila pod nadzorom i znalo se da je sa njim povezana.

Policija je prisluškivala njen telefon u okviru istrage o narkoticima i uspjela da je locira u predgrađu Sen Deni sjeverno od Pariza. Pratili su kako ta 26-godišnjakinja u utorak veče uvodi Abauda u zgradu.

Rano u srijedu, policija je izvela napad koji je trajao sedam sati.

Abaud (28) i Aitlbulahsen, koja mu je možda rođaka, poginuli su u razmjeni vatre sa francuskim komandosima. Sa njima je poginula i treća osoba, koja još nije identifikovala.

Ranije je jedan policijski izvor saopštio da je Abaud identifikovan na snimcima bezbjednosnih kamera iz metro stanice u jednom predgrađu dok su trajali napadi u centru Pariza.

Viđen je na stanici u Montreilu, nedaleko od mjesta gdje je nađen jedan od automobila koji su korišteni u napadu.

Bonus video: