Erdogan: Sirija ne smije da bira između Asada i Islamske države

Turska neće dozvoliti "terorizmu da uhvati korijen" ili da se pretvori u "situacije svršenog čina" u blizini svojih granica, izjavio je ranije danas Erdogan
0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.10.2015. 17:47h

Sirija ne bi trebalo da bude primorana da bira između svog predsjednika Bašara al Asada i terorističkih grupa poput Islamske države, izjavio je danas u Ankari turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Predsjednik Turske, koji odbacuje ideju da se sarađuje s Asadom u borbi protiv Islamske države, obratio se danas turskom parlamentu dan nakon vazdušnih napada Rusije na Siriju, koja podržava sirijskog predsjednika.

"Sirijski narod ne bi trebalo da ima izbor između režima koji ga ubija i terorističkih organizacija", ocijenio je Erdogan koji u govoru pred poslanicima nije direktno pomenuo ruske vazdušne napade već izrazio nadu da će "naredni razvoj događaja riješiti krizu koja traje skoro pet godina".

Turska neće dozvoliti "terorizmu da uhvati korijen" ili da se pretvori u "situacije svršenog čina" u blizini svojih granica, izjavio je ranije danas Erdogan.

Turska je primila oko 2,2 miliona sirijskih izbjeglica od početka građanskog rata u toj zemlji 2011. godine. U tom sukobu je poginulo više od 240.000 ljudi.

Bonus video: