NE ODUSTAJU

Deveti dan demonstracija u Jermeniji zbog cijena struje

Protesti su izbili nakon što je državna regulatorna komisija povećala cijenu električne energije za 16 procenata na zahtjev državne kompanije Električne mreže Jermenije
1 komentar(a)
Jerevan protesti, Foto: Reuters
Jerevan protesti, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.07.2015. 08:24h

Masovne demonstracije u Jerevanu protiv povećanja cijene struje ušle su danas u deveti dan, izvijestio je Tass.

Miting, koji je protekle noći održan na centralnom trgu Maršal Bagrajman u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije, uglavnom je protekao mirno, mada je bilo manjih tenzija.

Učesnici protesta su se podijelili u dvije grupe od kojih jedna insistira na neodređenom protestu, dok druga grupa predlaže dijalog sa jermenskim vlastima.

Najradikalniji aktivisti pozivaju na "borbu do samog kraja" i zahtjevaju da pripadnici javnog reda i mira koji su rastjerali protestante 23. juna budu kažnjeni.

Zbog svega toga ljudi su počeli da se ponašaju neorganizovano.

Pokušaji policije da ubijede učesnike protesta da uklone barikade i odblokiraju glavni put u gradu za sada su neuspješni.

Juče je poslanik jermenskog parlamenta Galust Sakajan poručio demonstrantima da se ponašaju u skladu sa zakonom i pozvao ih da "borbu zamijene dijalogom i saradnjom".

Protesti su izbili nakon što je državna regulatorna komisija na sastanku 17. juna povećala cijenu električne energije za 16 procenata na zahtjev državne kompanije Električne mreže Jermenije.

Preporučujemo za Vas