"GENERAL I HEROJ"

Kadirov: Nisam sluga šejtana nego Putinov čovjek

"Mogu vam još jednom reći da ima šejtana koji žele da siju nemir na teritoriji Ruske Federacije i da zato iznose takve tvrdnje", rekao je Kadirov
1 komentar(a)
Ramzan Kadirov, Foto: Beta-AP
Ramzan Kadirov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.04.2015. 08:15h

Predsjednik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da nema sukoba između njega i čečenskih policijskih službi ili federalnih snaga, uključujući službu bezbjednosti FSB.

“O kakvom sukobu govorite. Mogu vam još jednom reći da ima šejtana koji žele da siju nemir na teritoriji Ruske Federacije i da zato iznose takve tvrdnje", rekao je Kadirov u intervjuu za televiziju Lajfnjuz.

"Ja sam vladin službenik, general, heroj, i nisam sluga šejtana ili zvaničnik nekakve zapadne tajne službe. Ja sam čovjek Kremlja, Putinov čovjek", kazao je Kadirov, prenosi TAS S.

Prema njegovim riječima, službe bezbjednosti dobro znaju ko je on i nemoguće je da ih okrenu jedne protiv drugih.

Neki ljudi, međutim, kako je dodao, šire glasine kako bi ljudi mislili da postoje neki nesporazumi između različitih regiona i policijskih službi.

"Ja sam sluga naroda, božji sluga i Putinov strijelac", kazao je Kadirov.

On je istakao da Džambulat Dadajev, kojeg je policija iz Stavropolja tokom specijalne operacije ubila prošlog vikenda u Groznom, nije u srodstvu sa Zaurom Dadajevom, osumnjičenom za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Njemcova.

Kadirov je pokrenuo istragu zbog te operacije policije iz Stavroplja u čečenskoj prijestonici, rekavši da za to nisu postojali pravni razlozi i da je učinjen grubi prekršaj jer o tome nije obaviješteno čečensko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Poslije zajedničke operacije ruskih federalnih snaga i policije iz Stgavropolja, Kadirov je naredio svojim snagama da pucaju "ako se neko iz Moskve ili Stavropolja pojavi na vašoj teritoriji bez vašeg znanja".

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je neprihvatljivo da čečenski lider govori o mogućnosti napada na snage reda iz drugih regiona ako one izvode specijalne operacije u Čečeniji bez odobrenja lokalnih policijskih snaga.

Preporučujemo za Vas