Kadirov dao odobrenje snagama da pucaju na ruske vojnike

Kadirovljeve privatne snage našle su se u centru pažnje javnosti prošlog mjeseca kada je čečenski policajac uhapšen kao jedan od glavnih osumnjičenih za ubistvo ruskog opozicionog lidera Borisa Njemcova 27. februara
5 komentar(a)
Ramzan Kadirov, Foto: Beta-AP
Ramzan Kadirov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 23.04.2015. 15:05h

Čečenski lider Ramzan Kadirov naredio je svojim snagama da pucaju na ruske federalne snage ukoliko budu bile aktivne u toj oblasti bez njegovog odobrenja.

Kadirov je to rekao pošto je ove nedjelje u Groznom u akciji bezbjednosnih snaga susjednih regiona ubijen jedan muškarac.

"Želim zvanično da kažem: pucajte ukoliko se neko iz Moskve ili Stavropolja, nije bitno, pojavi na vašoj teritoriji bez vašeg znanja. Moraće da se suoče sa nama", kazao je Kadirov.

U nedjelju je u posebnoj operaciji bezbjednosnih federalnih snaga smještenih u Cečeniji, kao i snaga Stavropolja, ubijen jedan bjegunac u Groznom, prenijeli su ruski mediji.

Kadirovljeve privatne snage našle su se u centru pažnje javnosti prošlog mjeseca kada je čečenski policajac uhapšen kao jedan od glavnih osumnjičenih za ubistvo ruskog opozicionog lidera Borisa Njemcova 27. februara.

Čečenski lider tada je za osumnjičenog Zaura Dadaeva rekao da je hrabar i duboko religiozan čovjek.

Bonus video: