Trampova posjeta Britance koštala 18 miliona funti

Prema riječima predsjedavajuće Nacionalnog savjeta policijskih šefova Sare Tornton, gotovo sve policijske snage u zemlji bile su uključene u obezbjeđivanje četvorodnevne posjete, koja je zahtijevala 26.000 smjena i gotovo 10.000 policajaca
0 komentar(a)
Donald Tramp, Tereza Mej, Foto: Reuters
Donald Tramp, Tereza Mej, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.10.2018. 14:21h

Šefovi britanske policije izjavili su da je o bezbjednosti američkog predsjednika Donalda Trampa, dok je boravio u julu u posjeti Velikoj Britaniji, brinulo gotovo 10.000 policajaca i da su troškovi bili gotovo 18 miliona funti.

Prema riječima predsjedavajuće Nacionalnog savjeta policijskih šefova Sare Tornton, gotovo sve policijske snage u zemlji bile su uključene u obezbjeđivanje četvorodnevne posjete, koja je zahtijevala 26.000 smjena i gotovo 10.000 policajaca, prenio je AP.

Torntonova je rekla da se još radi na procjenama koliko je operacija koštala, ali da je prema ranim procjenama, riječ o 18 miliona funti.

Kako podsjeća Tanjug, Tramp je tokom posjete razgovarao sa britanskom premijerkom Terezom Mej, sastao se sa kraljicom Elizabetom II i posjetio i teren za golf u Škotskoj.

Tokom posjete organizovani su protesti protiv Trampa u Londonu i Škotskoj.

Bonus video: