ZEMLJA PRED BANKROTOM, MINISTAR UŽIVA

Slike Varufakisovog doma izazvale negodovanje na internetu

U članku se navodi da Varufakis sa suprugom planira da se preseli iz svog sadašnjeg doma u veći stan, koji je u vlasništu porodice njegove supruge
9 komentar(a)
Janis Varufakis, Foto: Reuters
Janis Varufakis, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2019. 20:15h

Fotografije grčkog ministra finansija Janisa Varufakisa, u porodičnom domu u Atini, objavljene u najnovijem broju francuskog magazina "Pari mač" izazvale su pravu buru reagovanja na društvenim mrežama.

Na jednoj fotografiji Varufakis sjedi za klavirom u dnevnoj sobi, na drugoj večera sa suprugom na krovnoj terasi svog, kako magazin opisuje, "ljubavnog gnijezda u podnožju Akropolja", na trećoj čita knjigu u biblioteci... 

Poznati magazin o slavnima takođe otkriva da Varufakis i njegova supruga, poznata umjetnica Danae Stratou, žele da se presele iz svog sadašnjeg doma u veći stan u "trendi" naselju Plaka, koji je u vlasništvu njene bogate porodice. 

U članku se takođe kaže da bračni par, međutim, nema mnogo vremena da uživa jedno u drugom, jer "on mora da otputuje na pregovore o ekonomskom spašavanju Grčke i tako spriječi bankrot svoje zemlje".

Odmah po izlasku magazina uslijedile su brze i nemilosrdne reakcije na priču o životnom stilu prvog čovjeka grčkih finansija u ljevičarskoj vladi koja se suočava sa velikim finansijskim problemima, navodi AFP. 

Tako se, recimo, Varufakisov kolega, ekonomista Ben Stajl iz Američkog savjeta za strane odnose, našalio tvitom "Životni stil bogatih i slavnih, Siriza izdanje", dok je Erik Moris iz Asocijacije evropskih novinara napisao "Varufakis ima dobar životni stil, ali veoma loš marketing". 

AFP podsjeća da je prije samo nekoliko dana premijer Aleksis Cipras zamolio ministre da ne daju česte intervjue i da se usredsrede na rješavanje problema. Trenutak objavljivanja fotografija nije mogao biti gori budući da bi Grčka mogla da se nađe na ivici bankrota, pošto ovog mjeseca treba da pronađe oko šest milijardi eura za otplatu dospjelih potraživanja na ime obveznica, kao i zajma MMF-a.

Preporučujemo za Vas