Njemačka ne očekuje danas odluke Eurogrupe o Grčkoj

Kampeter je odbacio predlog grčkog ministra finansija Janisa Varufakisa, koji je najavio mogućnost održavanja referenduma ili prijevremenih parlamentarnih izbora u slučaju da eurozona odbaci grčki predlog o reformama, kako bi dobila finansijsku pomoć
0 komentar(a)
Grčka, EU, Foto: Reuters
Grčka, EU, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.03.2015. 10:55h

Njemačka ne očekuje da će ministri finansija eurozone na današnjem sastanku u Briselu donijeti neke konkretne odluke o reformama u Grčkoj u okviru nastavka kreditne pomoći toj zemlji, saopšteno je danas u Berlinu.

"Ne očekujem konkretne odluke Eurogrupe", izjavio je njemački zvaničnik iz Ministarstva finansija Štefen Kampeter u izjavi za njemački radio.

Kampeter je odbacio predlog grčkog ministra finansija Janisa Varufakisa, koji je najavio mogućnost održavanja referenduma ili prijevremenih parlamentarnih izbora u slučaju da eurozona odbaci grčki predlog o reformama, kako bi dobila finansijsku pomoć.

Varufakis je ranije najavio će evropskim partnerima predstaviti paket od šest reformi kako bi Grčka dobila što je prije moguće novac koji joj je neophodan.

Grčka i Evropska unija dogovorile su se krajem februara da za četiri mjeseca bude produžena kreditna pomoć Grčkoj.

Međutim, evropski partneri Grčke su najavili da joj kreditna pomoć od sedam milijardi eura neće biti odobrena prije aprila, kada će se ocijenjivati u kojoj mjeri njena nova vlada sprovodi obećane reforme.

Bonus video: