Medvedev: Ukrajina mora platiti gas

Medvedev je rekao da ukrajinske trenutne uplate mogu pokriti samo tri ili četiri dana snabdijevanja po trenutnom obimu, uzimajući u obzir isporuke pobunjeničkim bastionima Donjecku i Lugansku
6 komentar(a)
Dmitrij Medvedev, Foto: Beta/AP
Dmitrij Medvedev, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.02.2015. 17:33h

Ukrajina mora platiti ruski gas kojim se snabdijevaju pobunjeničke regije na istoku zemlje, saopštio je premijer Dmitrij Medvedev, otvarajući mogućnost novog gasnog spora u jeku zime. Ukrajinska državna firma Naftogaz upozorila je da neće plaćati isporuke gasa za pobunjeničke regije.

"Sudeći po postojećim ugovornim obavezama, Kijev mora platiti za ruski gas", napisao je Medvedev na svojoj Facebook stranici, prenosi Biznis.ba.

Medvedev je rekao da ukrajinske trenutne uplate mogu pokriti samo tri ili četiri dana snabdijevanja po trenutnom obimu, uzimajući u obzir isporuke pobunjeničkim bastionima Donjecku i Lugansku. Rusija snabdijeva Ukrajinu gasom sada kada joj je plaćeno unaprijed. Medvedev je saopštio da će Rusija nastaviti da isporučuje gas, dodajući da je isporuka separatističkim regijama u istočnoj Ukrajini učinjena iz humanitarnih razloga.

Bonus video: