RT: SAD će razmjestiti oko 150 tenkova u Evropi

"Do kraja 2015. godine imaćemo tešku brigadu sa punom opremom, a činiće je tri bataljona, artiljerijska komanda, inženjeri... Očekujemo da stacioniramo oko 150, možda i 160 tenkova", rekao je Hodž, a prenosi RT
4 komentar(a)
Tenkovi, Foto: Screenshot (YouTube)
Tenkovi, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 31.12.2014. 14:55h

Do kraja sledeće godine Vašington planira da razmesti oko 150 tenkova i oklopnih vozila u Evropi, javlja portal ruske televizije ussia Today (RT).

Ruski portal piše da je ovo rekao vojni zvaničnik SAD general Ben Hodž, koji je kako navode istakao da je takva odluka donijeta prije početka ukrajinske krize i pogoršanja odnosa Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

Iako za sada nije objavljeno zvanično saopštenje o razmiještanju američkih trupa, pretpostavlja se da bi tenkovi sa zastavom SAD mogli da se nađu u Poljskoj, Rumuniji ili u baltičkim zemljama.

"Do kraja 2015. godine imaćemo tešku brigadu sa punom opremom, a činiće je tri bataljona, artiljerijska komanda, inženjeri... Očekujemo da stacioniramo oko 150, možda i 160 tenkova", rekao je Hodž, a prenosi RT.

Američki general takođe vjeruje da će se sukobi u Ukrajini nastaviti, ali navodi da je ovakav plan američke vojske donijet mnogo prije početka krize u Ukrajini, koja traje već skoro godinu dana.

Određeni broj oklopnih vozila SAD već je stigao u Evropu, a Hodž je naveo da će bar jedna trećina biti stacionirana u Njemačkoj.

Bonus video: