Srbija: Uhapšen Miroslav Bogićević vlasnik "Farmakoma"

Bogićevićevo ime je u prošlosti povezivano i s kupovinom "Politike", a javnost ga zna prije svega kao vlasnika Fabrike akumulatora Sombor i Mljekare Šabac
121 pregleda 7 komentar(a)
Miroslav Bogićević, Foto: Betaphoto
Miroslav Bogićević, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 24.11.2014. 16:46h

Vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević uhapšen je danas, javlja B92.

Do hapšenja poznatog šabačkog biznismena dolazi u trenutku kada je on sa još dvojicom ljudi iz poslovnog svijeta Goranom Perčevićem i Željkom Žunićem u centru medijske pažnje, zbog navodnih malverzacija prilikom uzimanja milionskih kredita, podsjeća B92.

Perčević, inače bivši funkcioner SPS i biznismen godine iz 2012., uhapšen je prije desetak dana, a premijer Srbije Aleksandar Vučić je istog dana rekao da je Bogićević zajedno sa Perčevićem i nekim političarima uzimao od "Srpske banke" kredite od nekoliko miliona eura, a kao kolateral dao jalovinu.

Na novinarsko pitanje da li je Miroslav Bogićević uzeo milione eura, a kao zalog dao otpad, premijer je rekao: "Da, zajedno sa Goranom Perčevićem. I to su sve radili političari sa tim biznismenima".

Iako je Vučić govorio o problemima sa "Srpskom bankom", kako piše "Blic", Bogićević je uhapšen nakon nedavne istrage o kreditima koje je uzimao od "Privredne banke" i tako oštetio tu banku i državu. Na drugoj strani, "Novosti" pišu da je riječ o "izvlačenju novca na Kipar".

Takođe, Beta navodi da se sumnja da Bogićević "bankama duguje više od 450 miliona eura, dobavljačima blizu pet milijadi dinara, a Poreskoj upravi još 1,6 milijardi dinara".

Vlasnik "Farmakoma" je početkom godine spominjan i kao jedan od najvećih dužnika propale Univerzal banke, a prethodnih mjeseci se u medijima spominjao i zbog izlivanja toksične jalovine iz zatvorenog rudnika "Stolice", koji je u vlasništvu njegove kompanije.

Bogićevićevo ime je u prošlosti povezivano i s kupovinom "Politike", a javnost ga zna prije svega kao vlasnika Fabrike akumulatora Sombor i Mljekare Šabac.

Bio je spominjan i u sportskim krugovima, kao čovjek koji je 2012. godine bio "na pragu" da preuzme Fudbalski klub Partizan.

Bonus video: