Putin "mirotvorac": Susreo se sa predsjednicima Azerbejdžana i Jermenije

Oko oblasti Nagorno Karabah spore se Jermenija i Azerbejdžan a dvije zemlje su vodile rat za taj region od februara 1988 . do maja 1994
2 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2014. 16:01h

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je u Sočiju počeo razgovore sa liderima Azerbejdžana i Jermenije nakon što su u nedavnim sukobima vojski te dvije zemlje poginula 22 vojnika, što je podstaklo strahovanja da se može obnoviti konflikt zbog sporne oblasti Nagorno Karabah.

Putin je održao odvojene razgovore sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i jermenskim liderom Seržom Sarkisijanom, javio je AFP.

Trilateralni sastanak trebalo bi da bude održan sjutra u Sočiju, navodi AFP.

Putinov portparol Dmitrij Peskov potvrdio je da je moguće da takav susret bude održan u nedjelju, prenosi Itar-Tas s.

Putin u razgovoru sa azerbejdžanskim kolegom Alijevim (foto: Reuters)

"Mi ćemo nesumnjivo razgovarati o najbolnijem i hroničnom problemu rješavanja pitanja Nagorno Karabaha", rekao je Putin prije sastanka sa Alijevim.

Oko oblasti Nagorno Karabah spore se Jermenija i Azerbejdžan a dvije zemlje su vodile rat za taj region od februara 1988 . do maja 1994.

Ruskim posredovanjem potpisano je primirje u maju 1994. godine.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je da su jermenski i azerbejdžanski lider izrazili zabrinutost zbog porasta tenzija i nedavnih uzajamnih sukoba koji su odnijeli živote.

Galerija

Bonus video: