Vanbračno dijete

Političar tvrdi da je sin Fransoa Miterana

Forsne je prije priznala da je dugu vezu sa Miteranom započela 1979. nakon intervjua sa njim, ali je uvijek odbijala da kaže ko je otac njenog sina
72 pregleda 1 komentar(a)
Fransoa Miteran, Foto: Shutterstock
Fransoa Miteran, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.02.2019. 20:24h

Mladi švedski političar Hravn Forsne (25), kandidat stranke desnog centra, šokirao je javnost tvrdeći da je sin bivšeg francuskog predsjednika Fransoa Miterana.

On je danas novinarima lokalnih medija rekao da je njegova majka, švedska novinarka Kristina Forsne, bila 15 godina u vezi sa Miteranom.

Miteran, koji je umro 1996. godine od raka, iz braka sa suprugom Danijel ima dva sina, ali je poznato da je iz veze sa jednom Francuskinjom 1974. godine dobio i vanbračnu ćerku.

Kristina Forsne, bivša dopisnica švedskog tabloida "Aftonbladet" iz Pariza, priznala je prije dvije godine da je dugu vezu sa Miteranom započela 1979. godine nakon intervjua sa njim, ali je uvijek odbijala da kaže ko je otac njenog sina koji je rođen 1988. godine.

Hravn je sada kandidat konzervativne Umjerene stranke na izborima u Švedskoj 14. septembra.

"Želim da me ljudi cijene po tome ko sam ja, a ne po tome ko je bio moj otac", rekao je on lokalnom listu "Kungsbaka-Posten".

"Ali, dobro, Fransoa Miteran je bio moj otac", dodao je on.

Objašnjavajući zbog čega je ipak sad otkrio ko mu je otac, Forsne je za AFP rekao da je to učinio jer misli da birači treba da znaju porijeklo svojih političara.

"O tome ću govoriti samo lokalnim medijima, zato što je za njih i za moje sugrađane birače važno da upoznaju svoje kandidate", dodao je on.

Forsne je, međutim, rekao da ne želi da postane poznat u Francuskoj, već da ga jedino interesuje politika u Švedskoj.