Strah od terorizma u Norveškoj: Zatvaraju jevrejske muzeje

Prema informacijama kojima raspolaže norveška obavještajana služba, napad bi mogao da se dogodi uskoro, ali se ne zna šta ili ko je meta
1 komentar(a)
Izrael, Norveška, Foto: Shutterstock
Izrael, Norveška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.07.2014. 13:42h

Jevrejski muzeji širom Norveške od danas do utorka biće zatvoreni pošto su vlasti u Oslu upozorile da postoji opasnost od mogućeg terorističkog napada.

"Zatvoreni smo do utorka. To je preventivna mjera poslije napada u Briselu", izjavio je Vidar Paulsen, predstavnik Jevrejskog muzeja u Oslu.

Naoružani muškarac je 24. maja ubio četiri osobe u Jevrejskom muzeju u centru Brisela. Osumnjičen je Francuz alžirskog porekla Mehdi Nemuš koji je proveo više od godinu dana u Siriji.

Norveška je juče saopštila da je preduzela vanredne mjere bezbjednosti, pošto je dobila informacije da će teroristički napad na njenoj teritoriji izvršiti ekstremisti koji su učestvovali u borbama u Siriji.

Prema informacijama kojima raspolaže norveška obavještajana služba, napad bi mogao da se dogodi uskoro, ali se ne zna šta ili ko je meta.

Na željezničkim stanicama i aerodromima Norveške su raspoređeni naoružani policajci, a zvaničnici koji su bili na odmoru su pozvani da se vrate na posao.

Bonus video: