Bez žrtava

Atina: Eksplodirao automobil bomba

Prethodila su joj, sat prije aktiviranja mehanizma, dva anonimna poziva informativnom vebsajtu i listu Efimerida ton Sindakton sa upozorenjem
3 komentar(a)
Atina, automobil bomba, Foto: Beta/AP
Atina, automobil bomba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.02.2019. 01:16h

Automobil bomba eksplodirao je jutros pre zore ispred sjedišta Banke Grčke u centru Atine, izazvavši štetu ali bez povrijeđenih, javila je policija.

Eksplozija se dogodila oko 3.55 po lokalnom vremenu u vozilu parkiranom na trotoaru kod sjedišta centralne banke, koja se nalazi odmah pored kancelarije grčkih međunarodnih kreditora EU, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda, navela je policija.

U eksploziji koja je odjeknula u cijelom kraju nije bilo povrijeđenih, a šteta se procjenjuje, dodao je isti izvor.

Prethodila su joj, sat prije aktiviranja mehanizma, dva anonimna poziva informativnom vebsajtu i listu Efimerida ton Sindakton sa upozorenjem da je bomba postavljena ispred kancelarije banke.

Prema navodima policije ukradeno vozilo marke Nisan bilo je napunjeno sa 75 kilograma eksploziva.

Grčka je danas izdala svoju prvu emisiju srednjoročnih obveznica od 2010. kada je zbog svoje dužničke krize isključena iz finansijskog tržišta.

Ta operacija koja se već mjesecima priprema odnosi se na izdavanje obveznica u vrijednosti od 2,5 milijardi eura, i ukoliko dobro prođe biće veoma važan znak povjerenja u mjere koalicione vladu premijera Antonisa Samarasa.

U Atinu sjutra dolazi njemačka kancelarka Angela Merkel u drugu pojsetu Grčkoj od početka krize.

Napadi u kojima uglavnom nema nastradalih, upereni protiv ekonomskih, institucionalnih i političkih ciljeva česti su u Grčkoj i uglavnom se pripisuju anarhističkom pokretu koji često preuzima odgovornost za takve operacije.

Preporučujemo za Vas