Njemačka: Policija spasila 40 djece iz hrišćanske sekte

Članovi sekte ,,12 plemena'' suočeni sa optužbama za zlostavljanje djece, policija im oduzela djecu
84 pregleda 5 komentar(a)
Djeca nasilje, Foto: Ccyj.org
Djeca nasilje, Foto: Ccyj.org
Ažurirano: 06.09.2013. 09:52h

Njemačka policija izvršila je raciju na dvije lokacije hrišćanske sekte ,,12 plemena" na jugu Bavarske i oduzela 40 djece, za koju se tvrdi da su tučena i zlostavljana. Policija je ukupno odvela 28 djece iz jednog manastira te zajednice blizu grada Dajningena i 12 sa lokacije u Vernicu i predala ih hraniteljskim porodicama.

U sekti tvrde da su djeca okružena ljubavlju i da nema govora o nikakvom zlostavljanju. Dok bavarski zvaničnici tvrde kako porodični sud i kancelarija za mlade imaju pouzdane i konkretne informacije da bi ,,fizička i emocionalna dobrobit djece mogla biti trajno ugrožena".

Prema pisanju lokalnih medija tamošnji zvaničnici su izjavili da je racija u kojoj je učestvovalo više od stotinu policajaca uslijedila poslije ,,novih dokaza koji ukazuju da su članovi djecu zlostavljali u velikoj mjeri i kontinuirano".

Ta hrišćanska grupa, koja sebe definiše kao ,,duhovno bratstvo", ima problem sa vlastima od ranije zbog odbijanja članova da šalju svoju djecu u državne škole. Prema izjavama očevidaca, članovi sekte nisu pružali otpor policiji, istovremeno poričući optužbe.

,,Mi smo otvorena i transparentna zajednica koja ne toleriše nikakav oblik zlostavljanja dece. Naša deca odrastaju okružena ljubavlju, vaspitana u duhu milosrđa", navodi se u saopštenju sekte, koja je osnovana u SAD.

Bonus video: