Pljačka na sjeveru Italije, plijen 10 miliona eura

Članovi bande, naoružani automatskim puškama, blokirali su sa tri kamiona i najmanje četiri automobila autoput između Sarona i Turate
1 komentar(a)
lopov, pljačka, Foto: Shutterstock.com
lopov, pljačka, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.04.2013. 17:52h

Banda od deset naoružanih muškaraca je na autoputu na sjeveru Italije opljačkala blindiran kamion za prevoz novca, odnijevši novac i zlato u vrijednosti od oko 10 miliona dolara, prenijeli su italijanski mediji.

Opljačkano blindirano vozilo prevozilo je novac i zlato jedne kompanije sa sjevera Italije

Članovi bande, naoružani automatskim puškama, blokirali su sa tri kamiona i najmanje četiri automobila autoput između Sarona i Turate, zapalivši jedno od svojih vozila. Pljačkaši su mjesto napada napustili u tri automobila koji su kasnije pronađeni napušteni u mjestu Turate.

U napadu nije bilo povređenih, a na mjestu pljačke pronađeno je oko 50 čaura metaka ispaljenih iz, kako prenose mediji, vjerovatno kalašnjikova.

Opljačkano blindirano vozilo prevozilo je novac i zlato jedne kompanije sa sjevera Italije. Banda je pažljivo isplanirala plan za ovu pljačku, a policija pretpostavlja da su pljačkaši Italijani, kao i da su nosili policijske oznake, navode mediji.

Bonus video: