Britanija bi spremno dočekala napad zombija

Vijest o akcionom planu šokirala je stanovnike Velike Britanije pred kraj godine, taman kada su preživjeli najavljeni smak svijeta
50 pregleda 4 komentar(a)
napad zombija, Foto: Improvintoronto.com
napad zombija, Foto: Improvintoronto.com
Ažurirano: 29.12.2012. 14:23h

Ukoliko zemlju napadnu zombiji, Ministarstvo odbrane ima detaljno razrađen plan za spasavanje svijeta, saopšteno je iz britanske vlade.

U slučaju napada zombija, Ministarstvo će pružiti svu planiranu i neophodnu pomoć stanovništv

Vijest o akcionom planu šokirala je stanovnike Velike Britanije pred kraj godine, taman kada su preživjeli najavljeni smak svijeta. Do informacija o odbrambenom planu došao je novinar lista „Daily Telegraph“, kada je shodno zahtjevu za pristup informacijama od javnog značaja tražio informacije o planovima vlade u slučaju različitih apokalipsi i pošasti.

Sasvim nenadano, od Ministarstva odbrane stigao je dopis u kojem se, između ostalog navodi da postoji detaljno razrađen plan u slučaju da zemlju pokušaju da osvoje horde zombija.

Strogo povjerljivo

U slučaju napada zombija, Ministarstvo će pružiti svu planiranu i neophodnu pomoć stanovništvu, ali neće preuzeti ulogu državnih vođa od izabrane vlasti, navodi se u saopštenju, uz dodatak da se u detaljan plan ne može dobiti uvid zbog stroge povjerljivosti informacija.

Zanimljivo je da brojni Britanci koriste pravo na pristup informacijama od javnog značaja kako bi provjeravali informacije kojima vlasti raspolažu o zombijima, mađioničarima, vješticama...

Tako je prošle godine gradska vlast u Lesteru javno morala da prizna da ne postoje posebne pripreme za napade zombija, nakon što su na sličan način do informacija o „odbrambenom planu“ došli brojni građani.

Bonus video: