Slovenija uvodi krizni porez za najbogatije

Oni koji žele da budu oslobođeni poreza na skupocjene nekretnine moraće da dokažu da je vrijednost njihove imovine manja od procijenjene, odnosno da ih koriste u poslovne svrhe
2 komentar(a)
Ljubljana, Foto: Pinterest
Ljubljana, Foto: Pinterest
Ažurirano: 15.08.2012. 08:12h

Slovenija uskoro uvodi krizni porez na najvrijednije nekretnine koji će plaćati nešto više od 900 najbogatijih stanovnika te države, odnosno oni koji imaju nekretnine vrijednije od milion eura.

Poreska uprava Slovenije saopštila je da će krizni porez plaćati samo 939 najbogatijih Slovenaca, koji su svi zajedno vlasnici oko 44.940 nekretnina, čija je vrijednost procijenjena prije tri godine.

Oni koji žele da budu oslobođeni poreza na skupocjene nekretnine moraće da dokažu da je vrijednost njihove imovine manja od procijenjene, odnosno da ih koriste u poslovne svrhe.

Porez na najskuplje nekretnine jedna je u nizu mjera štednje nove slovenačke vlasti, koja je nedavno uvela porez na privatna vozila sa više od 2.500 kubika i na motocikle sa više od 1.000 kubika, a smanjila je i penzije koje su bile veće od 600 eura mjesečno.

Bonus video: