u krvi arsenik

U Ukrajini truju sveštenike

Poslednjih nedelja u Ukrajini otrovano je nekoliko episkopa, kako je saopštila je beogradska Vjerska informativna agencija
2 komentar(a)
crkve ukrajina, Foto: Kievapts.com
crkve ukrajina, Foto: Kievapts.com
Ažurirano: 23.07.2012. 07:21h

U Ukrajini se dešavaju nevjerovatne stvari poslednjih nedelja.

Naime, otrovano je nekoliko sveštenika, a među njima je i pretendent za poglavara Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije, arhiepiskop Pavel Lebed.

Ljekar bolnice u Kijevu je izjavio da je Lebed u bolnicu došao u teškom stanju i da je u njegovoj krvi pronađen arsenik.

Mada je odmah bio operisan, Lebed nije imao povjerenja u bolnicu u kojoj je bio smešten, zbog čega je prebačen na liječenje u Nemačkoj, gde je konstatovano da je bio otrovan.

Lebed se aktivno bavi i politikom i trenutno je poslanik vladajuće Partije regiona, kao i namesnik manastira Kijevo-Pečerska lavra, koji crkvi donosi ogromne prihode.

VIA navodi da je nedavno otrovano nekoliko episkopa Ukrajinske autokefalne crkve i da su u njihovoj krvi takođe pronadjeni ostaci arsenika.

U Bjelorusiji je nedavno tokom bogosluženja pozlilo mitropolitu Filaretu, poslije čega je smješten u bolnicu gde su se lekari borili za njegov život.

Još nije rajašnjeno šta mu se dogodilo.

"Crkveni istoričari biljleže da je KGB koristio otrov u obračunu sa Ruskom zagraničnom crkvom koja od boljševičke revolucije djeluje u inostranstvu, prvo u Jugoslaviji, potom u Americi, gdje joj je i sada sjedište. Izmedju ostalih, pod nejasnim okolnostima umro je 1985. njen poglavar, mitropolit Filaret Voznesenjski", navela je VIA.