Poljska napada Madonu jer vrijeđa Isusa i propagira nemoral

Mladi poljski katolici optužili su Madonu da svojim koncertom u Varšavi dolazi da im pokvari nacionalni praznik
0 komentar(a)
Madona, Super Bowl, Foto: Rojters
Madona, Super Bowl, Foto: Rojters
Ažurirano: 13.07.2012. 11:17h

Preko katoličkih portala i posebnog sajta na Internetu, mladi poljski katolici su pozvali Poljake da protestima spriječe nastup pop zvezde iz SAD, a gradske vlasti da ga onemoguće.

"Madona kao autor na razne načine napada katoličku vjeru. Tokom koncerata vrijeđa Isusa, pali krst, stavlja na glavu krunu od trnja.

Uz to, propagira homoseksualnost, opušteno se ljubi na sceni sa ženama a promoviše i pornografiju pokazivanjem uvredljivih gestova i poza", napisali su mladi vjernici na katoličkim portalima.

Koji god datum kontroverzna američka zvijezda odabere za koncert u Poljskoj, izaziva proteste tamošnjih konzervativnih katoličkih krugova.

Kada je Madona pjevala Varšavljanima 15. jula 2009. godine mladi katolici i konzervaticni katolički krugovi optužili su je da je došla namjerno da se ruga veri Poljaka na crkveni praznik Uspenja presvete Bogorodice.

"Odajmo poštu preživelim i poginulim učesnicima Varšavskog ustanka. Ne dozvolimo joj da oskrnavi ono što je za nas sveto. Ovaj protest je nassa moralna obaveza", navodi se u novom apelu mladih katolika kojem se za kratko vreme pridružilo 13.000 ljudi.

I gradske vlasti i organizatori Madonine letnje turneje po evropskim gradovima odbacili su optužbe da je 1. avgust namjerno odabran za termin.

"Čisto sumnjam da Madona uopšte zna da je postojao nekakav Varšavski ustanak. Datum nije odabran sa nekom namjerom, već je to jednostavno sredina sedmice a Poljska nije u prvom planu za koncerte svetskih zvezda takvog formata. Koncerti vikendom rezervisani su za najveće gradove na svijetu ", kazao je muzički kritičar Pjotr Mec.

"Stigli su nam mejlovi sa protestima. Ne možemo da zabranimo nastup Madone ako su riješena sva pitanja vezana za bezbjednost takve manifestacije. Ako neko neće koncert Madone, jednostavno neka na njega ne ide", rekao je portparol Varšave Bartoss Milčarčik.

Bonus video: