Pariz: Eksplodirala bomba ispred ambasade Indonezije

"Mi Indonežani smo prilično fleksibilni. Jedna mala eksplozija nas neće spriječiti da nastavimo sa aktivnostima", rekao je ministar spoljnih poslova
0 komentar(a)
pariz, Foto: Rojters
pariz, Foto: Rojters
Ažurirano: 21.03.2012. 11:06h

Bomba ručne izrade ekslodirala je rano jutros ispred ambasade Indonezije u Parizu pričinivši veću materijalnu štetu, ali povrijeđenih nije bilo.

Prema nevodima očevidaca, tri muškarca su ostavila paket u blizini zgrade ambasade zapadno od francuske prijestonice, prenio je AFP.

Bomba je eksplodirala oko 5.45 ujutru "sat vremena prije nego što će se ljudi pojaviti na ulicama", i izazvala veliku materijalnu štetu, naveo je neimenovani izvor.

Indonezija neće zatvoriti svoju ambasadu u Francuskoj nakon što je bomba ručne izrade eksplodirala ispred te zgrade u Parizu, saopštili su indonežanski zvaničnici.

"Mi Indonežani smo prilično fleksibilni. Jedna mala eksplozija nas neće spriječiti da nastavimo sa aktivnostima", rekao je ministar spoljnih poslova Marti Natalegava.

"Jasno je, međutim, da ćemo biti veoma oprezni", dodao je on, a prenoo AFP.

Indonežanski ministar je podsjetio da se ne zna da li je baš indonežanska ambasada bila meta bombaškog napada, s obzirom na to da se u okruženju nalazi još nekoliko zgrada.

"Srećom, niko u eksploziji nije povrijeđen", naveo je on.

Bomba je eksplodirala oko 5.45 sati po lokalnom vremenu, tako da su ulice bile puste, i izazvala materijalnu štetu u prečniku od 50 metara.

"Prozori su polupani i oštećena su vozila, ali još nema izvještaja o povređenom osoblju", rekao je agenciji Frans pres indonežanski ministar za koordinisanje bezbjednosti, maršal Đoko Sujanto.

"I sredinom prethodne decenije eksplodirala je mala bomba u indonežanskoj ambasadi u Parizu. Ispostavilo se da je riječ o lokalnom incidentu i da to nema nikakve veze sa nacionalnom prijetnjom", podsjetio je portparol indonežanskog predsjednika za spoljna pitanja Teuku Faizasjah.

Ambasada u Parizu i indonežanska obavještajna služba sprovode istragu u koordinaciji sa francuskim vlastima, navodi francuska agencija.

Bonus video: