Rusija: Tigar povrijedio dijete u cirkusu

Životinja je navodno napala dječaka kada joj se on previše približio zbog fotografisanja
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2012. 12:40h

Jedno dijete je povrijeđeno kada ga je tigar tokom cirkuske predstave u istočnoj Rusiji, ščepao kandžama i tom prilikom mu nanio ozbiljne povrede, saopštili su danas istražni organi

Incident se dogodio u gradu Blagovješčensk u Amurskoj oblasti, a trogodišnji dječak je sa ozbiljnim povredama glave i ranama na tijelu prevežen u Amursku regionalnu bolnicu gdje je medicinski zbrinut, prenosi AFP.

Regionalni ogranak ministarstva za vanredne situacije saopštava da je dijete napao amurski tigar, ugrožena vrsta divljih mačaka porijeklom sa dalekog istoka Rusije i Kine.

Životinja je navodno napala dječaka kada joj se on previše približio zbog fotografisanja, omogućivši tako tigru da ga uhvati kandžama, prenosi agencija "Lajf njuz" na svom sajtu.

Portparol hitne službe je rekao za "Komsomolskaju pravdu" da je dreser izveo životinju iz kaveza kako bi pozirala za fotografisanje.

Nije rijetka pojava da u Zoološkim vrtovima i putujućim cirkusima u Rusiji i na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza, divlje životinje napadnu posmatrače koji im se obično previše približe ili su na nebezbjednim mjestima.

U maju 2010. godine, jedan lav je u Zoološkom vrtu u Tambovu na jugu Rusije, zgrabio četvorogodišnju djevojčicu kroz rešetke kaveza i povrijedio joj vrat i ruku.

Bonus video: