Olimpijske igre 2004. upropastile Grčku?

Prvi čovjek MOK je precizirao da u ukupnom spoljnom dugu Grčke Olimpijske igre u Atini učestvuju sa "dva do tri procenta"
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2011. 12:18h

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog kaže da su Olimpijske igre u Atini 2004. doprinijele ukupnom dugu Grčke.

Kako prenosi B92, Rog je naveo da su ogromna kašnjenja u radovima na organizaciji i pripremama Igara u Atini "odigrale ulogu u povećanju grčkog ogromnog duga".

“Može se bez dvoumljenja reći da su Igre 2004. odigrale svoju ulogu u tome”, rekao je Rog za dnevni list Katimerini tokom posjete Atini ranije ovog mjeseca.

Prvi čovjek MOK je precizirao da u ukupnom spoljnom dugu Grčke Olimpijske igre u Atini učestvuju sa "dva do tri procenta".

Rog je naglasio da su Igre u Atini mogle da koštaju mnogo manje.

“Igre su mogle da budu organizovane po mnogo nižoj cijeni. Primjera radi, zbog kašnjenja su se angažovale duple smjene, a noćni rad se plaćao mnogo više”, rekao je Rog.

On je podsjetio da su mnogi olimpijski objekti bili završeni samo par nedjelja prije Igara, uz promjenu Vlade u Grčkoj samo pet mjeseci pred početak OI.

Igre u Atini koštale su oko 13 milijardi eura, uključujući milijardu potrošenu na bezbjednost.

Bonus video: